Як Отримати Спадщину з-за Кордону

Спадщина | Адвокат | Юрист | +380(67)7506135

запитайте зараз у досвідченого

юриста з питань оформлення спадщини

Дія 1

УТОЧНІТЬ ВАРТІСТЬ

При дистанційному оформленні спадщини через професійного юриста спадкоємцю немає потреби приїжджати до України самостійно, що дозволить Вам зберегти час та мінімізувати витрати.

У нас прийнятні ціни, законне та надійне оформлення спадкових прав. Вже при першому зверненні Ви дізнаєтеся можливі витрати, а саме: вартість консультації і орієнтовну ціну на юридичні послуги оформлення спадкування через професійного юридичного представника в Україні. Таким чином Ви можете заздалегідь упевнитися, що розмір витрат для Вас є прийнятним.

Для початку спілкування з фахівцем та отримання актуальної інформації щодо вартості – натисніть кнопку вище “НАПИСАТИ У VIBER“. Також можливе спілкування голосом – наберіть телефоном чи здійсніть дзвінок через вайбер +38(067)7506135

 Гарантуємо прямий діалог з фахівцем – без ботів, менеджерів або секретарів. Діяльність ведеться офіційно по ордеру / договору – Свідоцтво адвоката №184 від 20.01.1994 року, видане Київською міською КДКА.

Дія 2

Отримайте фахову юридичну консультацію адвоката з питання спадкування, який має багаторічний досвід роботи та широку юридичну практику у спадковому праві. Зверніться зараз для одержання кваліфікованих та актуальних відповідей на всі наявні питання щодо спадщини. Також отримаєте інформацію щодо інших умов дистанційного оформлення спадщини в Києві за допомогою діючого адвоката. 

Консультації спадкового адвоката платні, ціна доступна і обʼєктивно залежить від складності питань. Будь ласка, звертайтеся до нас, щоб заздалегідь уточнити вартість необхідної Вам консультації.

Дія 3

ЗАЯВА НА ВСТУП ДО СПАДЩИНИ

Своєчасне та правильне прийняття спадщини є важливим етапом переоформлення спадкових прав від померлої особи на спадкоємця в 2024 році. Це дуже важливий документ, тому зміст заяви має точно та повністю відповідати вашій ситуації – всім особливостям й обставинам спадкування. Замовте та отримайте у юриста (онлайн через viber) актуальний та правильний зразок заяви на вступ до спадкування з урахуванням всіх особливостей вашої ситуації. 

Одночасно з оформленням заяви на прийняття спадщини, варто здійснити також і завірення довіреності на оформлення спадщини на Вашого представника. Адже представник повинен мати відповідну довіреність з належними повноваженнями, виключно з правом оформлення документів на спадщину на ім’я спадкоємця. Для Вашого спокою і впевненості таке доручення має бути без права продажу майна. Актуальний зразок та форму довіреності, після погодження всіх умов оформлення спадщини, можна отримати у адвоката.

Дія 4

ЗАВЕДЕННЯ СПАДКОВОЇ СПРАВИ

Після оформлення відповідної заяви на території іншої країни, заява на прийняття спадщини має бути належним чином застосована для заведення спадкової справи в Україні. Обов’язково дотримуватися всіх вимог, передбачених чинним законодавством.

Діючий адвокат представить інтереси спадкоємця під час заведення спадкової справи в Києві та здійснить вдкриття спадкової справи у нотаріуса або в нотаріальній конторі, з урахуванням всіх актуальних вимог законодавства та юридичної практики України.

Дія 5

НАДАННЯ НОТАРІУСУ НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ

У випадку, якщо спадкоємець за кордоном, адвокат може представити інтереси спадкоємця при оформленні спадкової справи у нотаріуса або в нотаріальній конторі від моменту відкриття спадщини і до видачі свідоцтва на спадкове майно.

Під час процедури оформлення нотаріус здійснює всі необхідні перевірки документації, наданої спадкоємцем (або його представником), робить запити та належні перевірки по Реєстрам.

Якщо не всі обовʼязкові документи є в наявності, спадковий адвокат допоможе отримати їх у відповідних органах України. Також, при необхідності, адвокат надасть юридичну допомогу у випадках, якщо втрачені документи або пропущені строки, потрібне судове підтвердження рідства чи є спір щодо спадщини… 

Дія 6

ОФОРМЛЕННЯ СВІДОЦТВ НА СПАДЩИНУ

Після завершення необхідної нотаріальної процедури нотаріусом видаються Свідоцтва про право на спадщину щодо всіх видів спадкового майна. Ці свідоцтва на ім’я спадкоємця можуть видаватися нотаріусом спадкоємцю або представнику спадкоємця – адвокату.

Свідоцтва на спадщину оформлюються на офіційних нотаріальних бланках і реєструються у всіх необхідних Реєстрах, в тому числі здійснюється реєстрація права власності спадкоємця на майно (з отриманням офіційних Витягів про реєстрацію).

Дія 7

ПЕРЕСИЛАННЯ СВІДОЦТВ СПАДКОЄМЦЮ

Після належного оформлення, всі свідоцтва та інші наявні документи по справі передаються адвокатом спадкоємцю (за кордон) поштою або іншим, погодженим заздалегідь, способом.

Поширені запити:

Для відмови від спадщини з-за кордону, спадкоємець, перш за все, має обрати один з двох варіантів – відмовитися від спадщини без зазначення адресата або ж відмовитися від спадщини на користь визначеного спадкоємця. Якщо спадкоємець планує відвідання Києву в межах строку, встановленого для відмови від спадкування, то всі заяви, можливо буде просто зробити на місці – в українського нотаріуса по спадщині, але якщо поїздка до України не планується, то оформлення необхідних документів доведеться здійснити у нотаріуса в іншій країні або консульстві України. Важливим є своєчасне долучення оформленої заяви до спадкової справи в Україні.

Якщо особа, яка має права на спадщину, перебуває за кордоном і бажає прийняти та оформити спадщину в Україні без повернення з-за кордону, існує кілька варіантів для правильного оформлення заяви про прийняття спадщини та ведення подальшого процесу спадкування.

Ось декілька можливостей, як можна отримати спадщини з-за кордону:

Варіант 1:

Залучити родича, друга або іншу довірену особу, яка перебуває в Україні, і може діяти як повірений представник під час оформлення спадкових прав. Ця особа має приділити свій час, максимально відповідально поставитися до прохання – уважно, своєчасно та правильно виконати всі необхідні процедури щодо оформлення спадщини від імені спадкоємця у всіх підприємствах, органах та державних установах.

Варіант 2:

Звернутися до фахового юриста або професійного адвоката, який спеціалізується на спадкуванні та оформленні спадщини. Такий фахівець зможе надати юридичну підтримку та виступити представником під час оформлення спадщини у приватних нотаріусів або в державних нотаріальних конторах. Звернення до професіонала – є розумним та виваженим рішенням, адже профі мають належний досвід та практику, що дозволяє уникати помилок та проблем, забезпечити правильне проведення процесу спадкування.

У випадку перебування спадкоємця за кордоном (наприклад в Британії, США або Канаді, Польщі, Німеччині, Чехії або ж іншій країні ЄС) спадщина в Україні оформлюється в порядку, передбаченому діючим законодавством.

Щоб отримати спадщину з-за кордону, спадкоємець, перш за все, має обрати один з двох варіантів – прийняти спадщину або відмовитися від її прийняття (на користь іншого спадкоємця). Також матимуть значення плани спадкоємця щодо відвідання території України для оформлення спадщини або ж планується “дистанційне оформлення” спадщини через представника.

У випадку, якщо спадкоємець планує відвідання Києву в межах строку, встановленого для вступу до спадкування, то всі заяви, повʼязані зі спадкуванням, можливо буде просто зробити на місці – в українського нотаріуса по спадщині, але якщо поїздка до України не планується, то оформлення всіх необхідних документів доведеться здійснити у іноземного нотаріуса чи в консульстві України.

Якщо громадянин України, який має права на спадщину, перебуває за кордоном і бажає прийняти та оформити спадщину в Україні (дистанційно) без повернення з-за кордону, існує кілька варіантів для правильного оформлення заяви про прийняття спадщини та ведення подальшого процесу спадкування.

Вибір конкретного варіанту залежить від особистих умов та можливостей кожного спадкоємця, а також від його рішення щодо самостійного оформлення або ж залучення професіоналів. Незалежно від обраного шляху, важливо чітко дотримуватися вимог законодавства України та вчасно звертатися до компетентних органів для забезпечення правильного оформлення спадщини без необхідності повернення спадкоємця з-за кордону в Україну.

Якщо спадкоємець перебуває за кордоном і має намір прийняти спадщину в Україні, існують різні варіанти оформлення заяви про прийняття спадщини:

Оформлення заяви в консульському відділі України:

Український громадянин, який перебуває за кордоном, може звернутися до консульського відділу України в країні свого перебування та засвідчити підпис на заяві про прийняття спадщини.

Оформлення заяви у місцевого нотаріуса:

Спадкоємець може звернутися до нотаріуса у країні свого перебування та оформити заяву про прийняття спадщини за допомогою місцевого нотаріуса. Заява повинна повністю відповідати вимогам українського законодавства, тому зразок тексту заяви краще складати за допомогою професійного юриста до завірення заяви.

Якщо спадкоємець за кордоном і має намір прийняти спадщину в Україні, існують наступні варіанти оформлення заяви про прийняття спадщини: оформлення заяви в консульському відділі України або ж оформлення заяви у місцевого нотаріуса (іноземного). Після оформлення заяви за кордоном, вона повинна бути своєчасно передана відповідному нотаріальному органу в Україні, який веде спадкову справу.а бути своєчасно передана відповідному нотаріальному органу в Україні, який веде спадкову справу.

Варто зауважити, що оформлення вступу до спадкування за кордоном значно складніша процедура, порівняно з звичайним прийняттям спадщини спадкоємцем, який перебуває в Україні, але звернення до надійного фахівця дозволить уникнути зайвих витрат та інших проблем.

При оформленні заяви про прийняття спадщини за кордоном слід заздалегідь проконсультуватися з українським нотаріусом, який буде вести спадкову справу та оформлення спадщини або професійним спадковим адвокатом в Україні. Ви маєте уточнити всі вимоги до форми заяви та процедури легалізації або апостилізації для підтвердження документів для їх подальшого використання в Україні.

Після оформлення заяви за кордоном, вона повинна бути своєчасно передана відповідному нотаріальному органу в Україні, який веде спадкову справу. Заява додається до справи та забезпечує правильний розподіл спадкового майна серед інших спадкоємців.

Важливо зазначити, що процедура оформлення спадщини за кордоном є може зайняти більше часу та бути дорожчою (порівняно зі звичайним оформленням спадкування спадкоємцями, які перебувають в Україні). Це повʼязано з різними вимогами та процедурами, в тому числі з потребами в оформлені необхідних довіреностей, а також і заяв.

Кожному спадкоємцю варто відповідально та уважно поставитися до питання спадкування. Тому перед вживанням кроків слід детально ознайомитися з можливими варіантами регулювання спадкових відносин та проконсультуватися з кваліфікованим юристом.

Досить часто до нас звертаються спадкоємці-громадяни України, які наразі перебувають у Польщі, Німеччині, Канаді, а також в інших країнах Європи.

Якщо Ви перебуваєте за кордоном але плануєте оформлення спадкування в Україні, то адвокат допоможе підібрати правильний зразок заяви на прийняття спадщини (з урахуванням всіх особливостей вашої справи). Звертайтеся для отримання кваліфікованої та доступної юридичної допомоги в сфері спадкового права.

Один з варіантів оформлення заяви про вступ до спадщини – це заява про прийняття спадщини в консульстві. До консультства варто звертатися з підготовленим текстом заяви, який має точно відповідати вашій життєвій ситуації, також текст заяви має бути актуальним і базуватися на діючому законодавстві, з урахуванням всіх змін та доповнень. Звернення до надійного юриста дозволить підготувати належний текст заяви для подальшого завірення в консульському органі.

Після оформлення заяви в консульстві за кордоном, вона повинна бути своєчасно надана відповідному нотаріальному органу в Україні, який здійснює ведення спадкової справи. За консультаціями з усіх питань оформлення спадщини звертайтеся до адвоката.

Для вступу в спадщину спадкоємцю, який перебуває за кордоном, потрібно вчасно та правильно оформити заяву на прийняття спадщини та здійснити відкриття спадкової справи у нотаріуса в Україні. Всі наявні питання з питань спадкування допоможе вирішити професійний адвокат.

Для відкриття спадкової справи в Україні потрібно покроково здійснити ряд юриличних дій: обрати нотаріуса, узгодити ціну та вимоги до переліку документів, відкрити спадкову справу, подати необхідні документи, зібрати додаткові документи у випадку необхідності, отримати свідоцтва про право на спадщину на всі види майна.

Варто також звернути увагу, що для деяких категорій спадкоємців законодавством передбачене, так зване, автоматичне прийняття спадщини, що має суттєвий вплив на процес оформлення спадкування.

Для економії часу та коштів, варто звернутися до професійного спадкового адвоката, який допоможе скласти план дій та проконсультує по всім питанням спадкування в Україні. А якщо спадщина оформлюється в Києві, адвокат допоможе оформити спадщину “під ключ”.

Для оформлення спадщини українцю-спадкоємцю, який перебуває у Німеччині, потрібно вчасно оформити заяву на вступ до спадщини. Після цього потрібно надати цю заяву відповідному нотаріусу для відкриття спадкової справи. Після подання всіх необхідних  документів, нотаріус видає свідоцтва на спадщину спадкоємцю. При наявності питань щодо оформлення спадщини в Україні – зверність за консультацією до нас. Для дистанційційного оформлення спадщини “під ключ” в місті Києві, зверніться до адвоката.

Для відмови від спадщини з-за кордону, спадкоємець, перш за все, має обрати один з двох варіантів – відмовитися від спадщини без зазначення адресата або ж відмовитися від спадщини на користь визначеного спадкоємця. Якщо спадкоємець планує відвідання Києву в межах строку, встановленого для відмови від спадкування, то всі заяви, можливо буде просто зробити на місці – в українського нотаріуса по спадщині, але якщо поїздка до України не планується, то оформлення необхідних документів доведеться здійснити у нотаріуса в іншій країні або консульстві України. Важливим є своєчасне долучення оформленої заяви до спадкової справи в Україні.