Нотаріус Київ, нотаріус Дарницький район, нотаріус Харківське шосе, нотаріальна контора

Заява про Прийняття Спадщини

Нотаріус по спадщині

Вступити до спадщини

  • Здійснюємо оформлення всіх видів заяв на прийняття спадщини;
  • У нотаріуса можна оформити вступ до спадкування по заповіту та по закону;
  • Зазвичай підготовка та засвідчення заяви триває всього від 25 хвилин;
  • Нотаріальне оформлення прийняття спадщини відбувається у точній відповідності до чинного законодавства України;
  • Для оформлення вступу до спадщини потрібен мінімальний перелік документів, а саме паспорт + ІДН код спадкоємця;
  • Консультуємо з усіх питань переоформлення спадщини, в тому числі щодо прийняття спадщини нотаріальною заявою;
  • Також у нотаріуса можливо відкрити спадкову справу та оформити спадкові права на всі види майна;
  • Дізнайтеся скільки коштує оформлення потрібного варіанту заяви на прийняття спадщини
  • За потреби, телефоном, запишіться на зручний час нотаріального оформлення;
  • Гарантуємо ввічливе та уважне ставлення, відповідальне й надійне нотаріальне оформлення документів;

Що таке заява про прийняття спадщини

При наявності додаткових питань щодо оформлення прийняття спадщини у нас або ж інших нотаріальних послуг, будь ласка, отримайте консультацію нотаріуса, який має багаторічний досвід та практику у спадкових справах.

Заява на прийняття спадщини є документом, який оформлюється особою, яка має право на спадщину та заявляє про свій намір прийняти спадщину. Така заява може бути подана нотаріусу після смерті спадкоємця та тільки в межах строку, передбаченого законодавством України.

Своєчасне оформлення заяви на прийняття спадщини є дію, що дає змогу в подальшому забезпечити належний поділ спадкового майна, за умови виконання спадкоємцем всіх норм спадкового права, передбачених для вступу у спадкування та оформлення спадщини в нотаріальному порядку.

Якщо спадкоємець, наразі, перебуває за кордоном він також може прийняти спадщину, але такий дистанційний вступ до спадщини має певні важливі особливості, які варто знати заздалегідь та врахувати при підготовці та оформленні потрібних документів.

Як оформити заяву про вступ у спадщину

Оформлення заяви на прийняття спадщини передбачає деякі процедури, які потрібно виконати. Ось, крок-за-кроком, інструкція з оформлення заяви на прийняття спадщини у нотаріуса:

1. Зверніться до нотаріуса:

Для оформлення заяви на прийняття спадщини потрібно звернутися до нотаріуса. Оберіть підходящий день та запишіться телефоном на зручний час прийому нотаріуса в межах графіку роботи нотаріальної контори.

2. Підготовка заяви:

Нотаріус складає текст заяви на прийняття спадщини згідно наданих Вами відомостей. Заява повинна містити інформацію про спадкоємця, зокрема, повне ім’я та адресу, а також інформацію про інших відомих осіб, які можуть мати право на спадщину;

3. Підписання заяви:

Після підготовки тексту заяви спадкоємець може її підписати, а нотаріус завіряє підпис спадкоємця на заяві відповідним посвідчувальним написом згідно встановленої законом форми, а також скріплює гербовою печаткою.

4. Подання заяви:

Після завірення заяви, спадкоємець має надати заяву для долучення до заведеної спадкової справи. Тобто заява повинна бути своєчасно надана нотаріусу який офіційно відкрив спадкову справу та здійснює ведення цієї спадкової справи.

Які документи потрібні для вступу до спадщини

Для оформлення заяви на прийняття спадщини у нотаріуса Вам необхідно надати наступні документи: паспорт та ІДН. Документи мають бути дійсні та надані спадкоємцем нотаріусу в належному стані.

До речі, в даному випадку розглядається лише перелік документів, необхідних для оформлення заяви на прийняття спадщини. Для ведення спадкової справи у нотаріуса по спадщині, а також для отримання свідоцтв на спадкове майно будуть потрібні також інші документи, зокрема й такі, що стосуються цього майна.

Які наслідки прийняття спадщини

Заява на прийняття спадщини є офіційним документом, який заявник подає нотаріусу для подальшого оформлення своїх спадкових прав та отримання спадщини. Цей документ дозволяє заявнику офіційно підтвердити своє право на спадщину та взяти на себе всі відповідні права та обов’язки. Заява про прийняття спадщини стосується всіх, без виключення, об’єктів спадкового майна: нерухоме майно, депозити померлого в банку, автомобіль…

Оформлення заяви на прийняття спадщини має важливі правові наслідки. Зокрема, прийняття спадщини означає, що заявник приймає на себе всі права та обов’язки спадкоємця, в тому числі й зобов’язання відповідати за зобов’язання померлої особи перед кредиторами (але тільки у межах вартості отриманої спадщини). Спадкоємець також може отримати право на всю спадщину, включаючи нерухоме та рухоме майно, грошові кошти та інші активи, які належать спадкоємцю.

Прийняття спадщини може мати певні фінансові наслідки для заявника, наприклад, після отримання свідоцтв про право на спадщину, може виникнути зобовʼязання по сплаті податку залежно від ступеню споріднення та обсягу спадщини.

Однак, варто пам’ятати, що оформлення заяви на прийняття спадщини не є обов’язковим. Заявник має право відмовитися від спадщини, якщо він не бажає приймати на себе всі її права та обов’язки. Така відмова може бути оформлена окремою заявою про відмову від спадщини.

Оформлення вступу до спадщини у нотаріуса

У нотаріуса спадкоємець може зробити заяву про прийняття спадщини у точній відповідності до діючого законодавства України. Вартість оформлення заяви щоб прийняти спадщину, як загалом і інші витрати на оформлення переходу спадкових прав від померлої особи до спадкоємців залежать від особливостей спадкової справи.

Для одержання документів на успадковане майно, спадкоємцю обовʼязково потрібно звернутися до нотаріуса. Уточнити актуальну інформацію щодо ціни підготовки та засвідчення необхідного варіанту заяви Ви можете у нотаріуса по спадщині.

Після узгодження ціни, переліку необхідних документів, а також й всіх інших особливостей та умов оформлення заяви щодо вступу до спадщини у нас, відвідайте офіс нотаріуса в узгоджений час та день для нотаріального оформлення відповідного нотаріального документу.

В результаті нотаріального оформлення заяви щодо вступу до спадщини у нотаріуса Ви отримаєте документ, підготовлений та завірений відповідно до Законодавства України – на офіційному бланку с гербовою печаткою. Кожна нотаріальна заява під час оформлення одразу реєструється нотаріусом у передбачених законом реєстрах: Єдиному реєстрі спеціальних бланків нотаріальних документів, а також Реєстрі нотаріальних дій.

Відкриття спадкової справи у нотаріуса

Своєчасне та правильне оформлення заяви на вступ до спадкування є важливим етапом процедури переоформлення спадкових прав від померлої особи на спадкоємця. Це важливий документ, тому зміст заяви має абсолютно точно відповідати Вашій життєвій ситуації, всім особливостям й обставинам спадкування, а також і наявним документам. Оформлена нотаріальна заява має бути долучена до відкритої спадкової справи у встановлений законом строк. Втрата строку може призвести до неможливості оформлення спадщини та втрати спадкоємцем прав на спадкування.

В місті Києві відкрити спадкову справу Ви можете в нашому нотаріальному офісі. Процедура відкриття спадкової справи оплачується спадкоємцем. Розрахувати ціну заведення спадкової справи Ви можете при зверненні до нотаріуса. Для точного розрахунку бажано надати повну інформацію щодо обставин спадкування та наявних документів, що стосуються спадкового майна.

Як прийняти спадщину з-за кордону

Якщо громадянин України – спадкоємець за кордоном, варто звернутися on-line до професійного cпадкового адвоката в Києві отримайте відповіді на всі додаткові запитання, що стосуються дистанційного прийняття спадщини згідно заповіту або спадкування в Україні згідно черг спадкоємців, передбачених по закону.

Адвокат надасть актуальні рекомендації щодо законного дистанційного оформлення спадщини в Україні з допомогою юридичного представника. При наданні юридичної консультації враховуються всі особливості Вашої ситуації та законні права як спадкоємця!

Поширені запити:

В нашому нотаріальному офісі спадкоємець може підготувати та завірити необхідну заяву на прийняття спадщини для подальшого подання цієї заяви нотаріусу або ж в іншу нотаріальну контору для долучення до спадкових справ, які відкриваються після смерті громадян України. Варто звернути увагу, що прийняття спадщини спадкоємцем з-за кордону, має певні правові особливості.

У нотаріуса можливе заведення спадкової справи для спадкування спадкоємцями по заповіту і подальше одержання свідоцтв про право на спадщину на всі види спадкового майна.

Вступ до спадкування в порядку черговості спадкування по закону, нотаріальне оформлення спадщини після заведення спадкової справи можливе в нашому офісі нотаріуса в Дарницькому районі Києва. Процедура оформлення спадщини завершується видачею свідоцтв про право на спадщину на наявні види спадкового майна спадкоємцям по закону, які прийняли спадщину належним чином і у встановлені законом строки. Як можна побачити на мапі, нотаріус від Позняківзнаходиться досить близько, тобто приблизно в 10-15 хвилинах руху на автомобілі або таксі.

У нотаріуса можна зробити нотаріальну заяву про вступ у спадщину та всі інші нотаріальні документи, що стосуються нотаріальної процедури спадкування. Якщо Вам потрібно подати заяву на вступ до спадкування, Ви можете звернутися до будь-якої дарницької нотаріальної контори. Нотаріус в Дарницькому районі допоможе у оформленні заяви для вступу до спадщини. Заява нотаріусу про прийняття спадщини або ж оформлення таких заяв для подання в інші нотаріальні органи України.

За потреби, зверніться до нотаріуса для підготовки, оформлення та подання заяви на спадщину, а також й всіх інших нотаріальних документів, що стосуються спадщини, спадкування та спадкових справ.

Внаслідок засвідчення у нотаріуса заяви щодо вступу до спадщини Ви отримуєте офіційний документ, оформлений у відповідності до норма права – на спеціальному бланку з проставленням гербової печатки. Вступ у спадщину не обмежується підписанням заяви. Вона також має бути своєчасно додана до спадкової справи. Якщо вам потрібно вступити в спадщину у нотаріуса в Дарницькому районі, звертайтеся до нашого нотаріального офісу.